Buiten

Zwem-ABC

Spelenderwijs leren zwemmen

Zwemles seizoen 2023.

Dit seizoen worden er geen zwemlessen aangeboden, we hebben helaas geen zwemonderwijzers kunnen vinden.

Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid. Sportfondsen geeft de officiële Zwem-ABC-diploma’s uit van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Heeft je kind het Zwem-ABC? Dan voldoet het volgens de Raad aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Je kind kan zich dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Zwemplezier en zelfvertrouwen Wij geloven dat goed leren zwemmen begint bij zwemplezier. Door spelenderwijs te leren, vergroten kinderen hun zelfvertrouwen in het water.

Kinderen kunnen starten met het Zwem-ABC als ze vijf jaar oud zijn. Van drijven in het ondiepe bad tot uit het water klimmen na een onverwachte val. In het ABC-traject leert je kind in iedere fase essentiële vaardigheden. Focus op zwemveilig worden Hoewel er aandacht wordt besteed aan de technische beheersing van verschillende slagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl) ligt de nadruk niet op het ‘mooi’ of ‘perfect’ uitvoeren van deze slagen. Het allerbelangrijkste is dat je kind zich goed kan redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Dat is het doel van het behalen van het Zwem-ABC. Met het ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Dé basis voor een leven lang zwemplezier in ons waterrijke land!

Beginnen met zwemles

Vanaf 5 jaar kunnen kinderen bij ons beginnen met zwemles voor het A-diploma. Tijdens de eerste zwemlessen worden de kinderen watervrij gemaakt. Dat gebeurt door middel van oefeningen zoals: drijven op de borst en rug, het water ingaan en eruit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en onder water zoeken.

De oefeningen worden spelenderwijs aangeboden. Voor jonge kinderen is een spelvorm de beste manier om iets te leren. Ieder spel heeft een doel en voorkomt watervrees. Zodra deze fase is afgerond is het tijd voor het leren van zwemslagen.

Extra informatie:

 • De jongste kinderen moeten voor 27 april 5 jaar zijn.
 • Om de kinderen op het juiste niveau in te kunnen delen, gaan alle kinderen voorzwemmen.

Het voorzwemmen zal plaatsvinden op dag en tijd nog niet bekend.

Lesdagen en -tijden

 • We geven 3x per week les (dagen zijn nog niet bekend).
 • De zwemlessen duren allemaal een halfuur..
 • Op tweede Pinksterdag is er geen zwemles.

Lestijden kunnen worden aangepast aan de hand van het aantal aanmeldingen.

Tarieven

 • Leskaart seizoen 2023 € 200,00 en € 5,00 voor persoonlijke pas mits nog niet in bezit (neem een foto mee bij inschrijven).
 • Inschrijving is tijdens de voorverkoop klik hier. voor verdere informatie over voorverkoop.
 • Tevens kunt u via het contactformulier vragen stellen die niet beantwoord worden op onze website.
 • Het aantal te plaatsen kinderen is beperkt en vol is vol (vooraf een plekje via de mail reserveren is niet mogelijk, dus kom op tijd).

Blijven zwemmen

Met het complete Zwem ABC op zak beschikt uw kind over voldoende vaardigheden om veilig in en rond het water te spelen. Om de vaardigheden op peil te houden, is het belangrijk om na het behalen van het Zwem-ABC zoveel mogelijk te blijven zwemmen.

Wat heb je nodig?

 • Zwemkleding
 • Handdoek
 • Toegangspasje

Tarieven

Zwem ABC (gehele seizoen 2022)
215,00
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.